Posted 30 December 2015 - 07:57 PM
Assalamu Aleykum va Rahmatullahi va Barakatuh
Ailəmdə xəstə insan var,qadındır,həm fiziki,həm də mənəvi cəhətdən çox xəstədir.Ailə qurmayıb. Nə fiziki,nə də mənəvi xəstəliyi heç bir həkimlə,dərmanla sağaltmaq mümkün deyil və tibbdə sağalmaz kimi qeyd olunur. Yəni deyilir ki,insan bunu qəbul edib yaşamalıdır. Amma,mən şahidəm ki,bunlarla yaşamaq çox çətindir. Ailəmdən olan insanı hər gün bu halda görüb,vicdan əzabı çəkirəm ki,bu da mənim həyatımda da hər bir şeyə mənfi təsir edir.
Fiziki xəstəlik, yəni bu adam ailə qursa belə bu hal ilə övlad sahibi ola bilməz tibbə görə.
Mənəvi xəstəliyi isə daha dəhşətlidir. Vəsvəsə. Hər bir şeyə vəsvəsəsi var. Təmizlik,yemək,oturmaq,durmaq və sairə. Bunların içində ən dəhşətlisi isə,hamamda günün yarısını keçirməsidir. İnanın,ürək lazımdı buna dözsün,çox dəhşətlidir.
Mən özüm,dualar edirəm,zikr edirəm və başa düşürəmki indiki halda bu xəstəlikləri ancaq və ancaq Allaha tam siğınmaqla müalicə etmək olar.
Ancaq o ümidini itirib və heç bir şeyin ona kömək olmasına daha inanmır.
Və nəyisə demək və məsləhət vermək qeyri mümkündür,çünki nəsə deyiləndə "yalançı təsəlli" kimi başa düşür və dəhşətli bir psixi reaksiya verir.
1 neçə sualım var,zəhmət olmasa,Allahın izniylə cavablandırardınız.
1. Bu çıxılmaz vəziyyətimdə mənə məsləhət verin zəhmət olmasa,nə etməliyəm?
2. Rüqya etməyin şəriət qaydası və üsulu nədir? Ətraflı yazın zəhmət olmasa,çünki çoxlu sayda bir birinə əks məlumatlar doludur.
3. Bu insan ümrə ziyarətinə getsə və dua etsə olar,yəni ancaq şəfa tapmaq məqsədi ilə Kəbəni ümrə ziyarəti etməsi olar?
4. Bu insana Allahın şəfa verməsi niyyəti ilə zəkat verə bilərəm?
Əvvəlcədən təşəkkürlər. Allah razı olsun!
Cavab:
Va aleykumus salam va rahmatullahi va barakatuhu!
1) Ən birinci səbir, Allaha dua etmək və sonra həkimlərə müraciət etmək. Vəsvəsəyə fikir verməmək. Günün yarısını hamamda keçirmək düzgün deyil. Əksinə, özünə ziyan edir. Belə müalicə, islah olmayacaq.
2) Orada qeyri-adi nəsə yoxdur. Məsələn, biri gəlsin əlini başına qoysun və oxusun. Və ya stəkanda zəm-zəm suyuna oxusun, içsin. Bu cür.
3) Olar, məqsədi ümrə olsun. Niyyət Allah üçün olanda, onun içində hər şey olur.
4) Ehtiyaclıdırsa, bəli.
Allah daha yaxşı bilir!
As salamu aleykum va rahmatullahi va barakatuhu!