Salam Aleykum.
Sizin ashagida tesvir edeceyim hal ile bagli Islam noqteyi nezerden cavabiniz menim uchun chox onemlidir, lakin shexsi fikrinizi de dinlemek isterdim.
Aile heyatim yoldashim terefden ashkara chixarilmish onun yalanlarindan sonra tam berbad shekildedi, 5 il evliyik, son 3 ili hemin berbad munasibetde yashamishiq ve neticede bir ovladimiz dunyaya gelib.
Lakin, ovladin dunyaya gelmeyi munasibetlerimizde hech bir musbet hal kimi ozunu gostermemisjdi, heyat yoldashim namaz ehlidir, ehli sunnedir. Ushaq dunyaya gelmemishden evvel ashkara chixmish yalanlari bagishlamagim uchun her shey etmishdi, andlar, tovbeler ve s.
Mocuzeden ona inanib ailede qaldim, getmedim, hetta hemin dovr erzinde dushmush halina gore yazigim bele gelirdi, heqiqeten chox peshiman idi ve olanlara gore utanirdi.
Daha sonra ovladimiz dunyaya geldi ve o artiq arxayinlashdi, daha hereketlerine ve etdiklerine dozmek olmurdu. Oz ata evime dondum, 2 ay ayri yashadiqdan sonra meni geri qaytara bildi, her an menim arxamda idi, rahat huraxmirdi, son gunler umumiyyetle ozunu oldurmeye cehd etsiyine andlar ichirdi ve buna inaniram. Ailemi inandirib ve mene yeniden andlar ichib, mescidde Alah qarshisinda tovbeler edib meni yeniden qaytardi... amma heyatimizda heh ne deyishmedi, sanki mueyyen psixoloji problemleri varmish kimi onun missiyasi meni qaytarmaqla bitirdi. Heyat eyni dozulmez shekilde davam edirdi, demek olar ki, her hefte getmeye cehd edirdim, gah meni baglayirdi qoymurdu, gah andlar ichirdi, gah yalvarirdi ve belelikle yene 1 il yashadiq. Bu yay menim gedeceyime emin idi deye hitlegerlikle ikinci ushaga hamile olmagina nail oldu ki, yene 1 illik meni sanki saxlamish olsun.
Eslinde, artiq meqsed meni itirmemek deyil, ushaqdan ayri qalmamaqdi.
Artiq 21 heftelik hamileyem ve heyatimin en dehshetli gunlerini yashayiram, onun qeddarligi, biganeliyi ile dolu rehmsiz munasibeti ile eks olunmush gunlerimi.
Hamileliyimin her gunu gece seheredek aglayib seher tezden ishe gedirem ve ishde de eyni qaydada gozumun yashi qurumur, derdimden dei oluram ki, Allah xatirine ona qayitdigim her defesinde her shey daha da pisleshib ve bu gun uchun keitikdi. Qiraqdan baxilsa dushunuler ki, sanki her bir shey qesden edilir-alchatmaqlardan bashlayaraq, gundelik qishqiriqlarla, kobud davranishiyla davam ederek, her addimda bashqa qadinlar ve zine meselelerini ishiqlandirmaqla sanki her shey qesden edilir. Agri vermek uchun, hedsiz agri vermek uchun xusussile bu chixilmaz halimda.
Artiq bu veziyyetime gore-gece gunduz goz yashlarima ve bele halda her gun ishe gedib ishlemeli, eve qayidib bu halda novbeti defe onun terefinden alchaldici sozler ve fikirler eshitmelinoldugum halda ve heyata nifret etdiyim uchun, hetta heyatimda ilk kes Allhdan bu derecede naraI oldugum ve dilimle kufr etmish oldugum halda ayrilmagi deqiq qerarlashdirdim.
Bu halda hele hamile oldugum ushaq haqda oyrenmek isterdim. Bu yaxinlarda inshAllah gedeceyimi nezere alaraq atasina qarshi hansisa haqdizligim olurmu bir halda ki, onunla yene qalsam onun munasibetinden, meni alchaltmaqlarindan, davranishlarindan, danishdiqlarindan ozumu oldureceyime emin oldum.
Menim artiq onunla ushaq dogulanadek bir evde qalmagimdan soz gede bilmez. Artiq ailem ile de danishib her sheyi razilashdirmisham.
Ye’ni en azindan fiziki tab getire bilmirem. Hem ish, hem hamilelik, hem evdeki korpem, hem gece seheredek fikirden yatmamagim, goz yashlrim meni tam olaraq tukendirib. Bu sebebden ushagima qarshi munasibetimin kobudlashdigini da gorurem.
Xahish edirem bu genish izahimdan sonra mene meslehet goresiniz.
Meslehetiniz onunla sohbet etmek yaxud da boyuklerin onunla sohbet etmeyi olacaqsa, bunlar artiq olunmushdu ve o aldadaraq and ve tovbelerle meni getiren gunden mene eyni ezabi eziyyeti munasibeti gostermishdi.
Mence artiq ayrilmaqdan qeyri bir yolum qalmayib deye her sheyin, daha dogrusu ushagin hele dogulmadigini nezere alaraq boshanmanin(talaqin) islamla nece halal olmasini meslehet gorursuz?
Yeniden qeyd edim ki, hem psixiki, hem de fiziki durumum ayri-ayri otaqlarda olsa bele bir evde qalmaga daha izn vermir.
Hem de yalanlariyla, qeyri-durustluyu ile o derecede iyrendirib ki, artiq onda bir shexsiyyet, bir kishi xeylagi, yaxud heyat yoldashi gormurem, eminem ki, bu insanin artiq ichini sezenden, daxilini ashkarlayandan ve nece bichare, amansiz, eyni zamanda aciz yalanchi oldugunu gorenden sonra daha hech bir halda ona qayida bilmeyecem.
Ona gore chox xahish edirem, vaxt vermek ve s.kimi meslehet vermeyesiz, sirf bu halda, yranmish situasiyada neyi nece duzgun etmeyime aid meslehetiniz menim uchun dushunduyunuzden de vacibdi. Tam 2004-cu ilden bu forumda meslehetlerinizle dini cehetden formalashmisham.
Cavab:
Va aleykum salam va rahmatullahi va barakatuhu!
Allah daha yaxşı bilir!